Menu

FAQ

Wat is rauwe chocolade?

Rauwe chocolade bestaat uit pure onverhitte ingrediënten die niet verhit zijn boven de 50 graden.
De reguliere chocolade die je in de supermarkt vindt wordt gemaakt van gebrande cacao, geraffineerde suiker en zwaar bewerkte sojalecithine. Rauwe chocolade wordt gemaakt van koudgeperste cacaoboter, ongebrande cacaopoeder en met ongeraffineerde zoetmiddelen zoals kokospalmsuiker, stevia of berkensap.

Hoe zijn de treats van Happy Herbi gezoet?

De chocolade is gezoet met kokospalmsuiker en vanille bourbon. De meeste vullingen zijn gezoet met vruchten zoals dadels, vijgen en rozijnen. Een soort is gezoet met ahornsiroop.

De energy balls zijn gemaakt op basis van heerlijk zoete energy dadels en bevatten ook andere ingrediënten die van nature zoet zijn. De treats van Happy Herbi zijn vrij van geraffineerde suiker, maar bevatten dus wel natuurlijke vruchtensuikers.

Hoe lang blijven de treats goed?

Ik garandeer altijd dat de treats een maand lekker zijn, mits gekoeld bewaard. Eet te de treats wel op kamertemperatuur, dan zijn ze op hun lekkerst. In de praktijk blijven de meeste treats zelfs wel langer goed dan een maand. Maar de treats zijn zo lekker, dat het wel een hele prestatie zou zijn om ze langer dan een maand te bewaren ;).

De energy balls worden wat harder en droger, wanneer je ze langer bewaard. Ze zijn vers zacht en smeuïg, dus op hun lekkerst als je ze zo snel mogelijk eet.

Welke allergenen zitten in de treats van Happy Herbi?

Het voordeel van veganistische bonbons, zonder suiker, lactose en soja, is dat iedereen er van kan genieten. Veganisten, mensen met allergieën, of mensen die geen geraffineerde suiker willen eten. Maar ook de foodies die zichzelf (of anderen) graag trakteren op een uniek handgemaakt producten met bijzondere smaakcombinaties. Er zijn ook 4 soorten gevulde bonbons en 2 soorten chocoladehartjes zonder noten. Deze producten kunnen wel sporen van noten bevatten.
De bonbons worden gemaakt met ingrediënten die van nature geen gluten bevatten, maar een deel van de ingrediënten is afkomstig van een groothandel die ook granen verwerkt. Daarom geldt voor alle producten van Happy Herbi een sporenrisico van gluten.

Waar worden de treats gemaakt?

De bonbons maak ik (nog) zelf. De energy balls heb ik uitbesteed aan zorgbakkerij De Molenwiek in Bovenkarspel. Bij deze zorgbakkerij komen cliënten met een geestelijke of lichamelijke beperking voor een dagbesteding. Kijk voor meer informatie op demolenwiek.nl
Van dinsdag tot en met vrijdag produceer ik Hotel Mariakapel ca 200 tot 300 bonbons per dag. De kapel is op loopafstand van station Hoorn. Ik heb (nog) geen eigen winkel. Het is echt een productieruimte.